Återkommande skrivklåda

Standard

Knappt 40 mänskor om dagen läser mina anteckningar om händelser -stora som små-. Vad ska det vara bra för. Sitta ock slösa tid tycker en del som ivrigt meckar med bilen eller gör annan synbar nytta. Minns hur bonden fnös när jag för ett antal år sedan motionerade längs vägen. Han sa; men herregud har du inget annat att göra.

Jag sa; ingenting,  fortsatte bara springa. Gubben fattar inte bättre tänkte jag på sin höjd  i min egotakt längs vägen. För alla blir vi lyckliga efter vår egen näbb. Att skriva dagbok är också ett sätt att motionera, man rensar skallen och den som läser kanske kan återanvända orden i någon form eller bara ha nytta av orden i största allmänhet.

Jag skrev för ett par dagar sedan att Postens chef borde kläs i tjära och aska; han har lyssnat på min bön och vill inte ha någon lön alls. Nu är detta förmodligen en passlig reträtt från VDn och förmodligen ett slut på uppdraget. Om inte annat kan inte Posten ha kvar en oavlönad. Vem vill jobba gratis I synnerhet en girig VD ?? Påstående om girighet är alltså det värsta en girig mänska kan råka ut för.

För normal är denne man liksom före chefen för ABB  Percy Barnevik som nu botgör sig genom att -inte gå i kloster men tätt intill-  han arbetar med unga indiska kvinnor -som får mikrolån för att utverka någon form av egen försörjning-. Ty Percy har upptäckt att kvinnor är särskilt lämpade för välgörenhet -de super inte upp pengarna- eller lever i annan dus. Kvinnorna gör som Barnevik och andra botgörare säger. Går den företagssamma vägen.

IKEAs småländska Ingvar Kamprad utbasuneras skänka bort sin förmögenhet till välgörenhet vilket inte är sannolikt. Någon i hans närhet har läckt till pressen -som inte gör en djupdykning eftersom massmedia vill hålla sig väl,  med den rikaste i Sverige. Ingvar Kamprad lämnar spår av mänsklighet efter sig i sin småländska yllemössa och i sitt tugg, samt att han tittar ned i frysdisken och betalar som alla andra, i den småländska idyllen han kommer ifrån. Han äter dessutom helst isterband.  Kassörskan är inte ens blyg för den snusande miljarderen som skulle kunna vara granne med vilken som helst i en förort var som helst  -han med den gamla Amazonen alltså-.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s