CIA med lögnen som vapen mot Julian Assange ? Eller bara knäppa kvinnor ?

Standard

Wikileaks är en nagel i ögat på USAs politiska adminstration, och president Obamas image överhuvudtaget. USA är en impeialistmakt sedan 1890-talet då landet invaderade Filippinerna, för att ”civilisera” landet från Spanien. Det kan du läsa om i Sven Lindkvist senaste bok (2008) om ”humanitära intereventioner” under förra seklet, och idag. I den imperialistiska retoriken finns alla tänkbara orsaker för att ”hjälpa” befolkningen,  i det ockuperade landet. Filippininerna massakrerades in masse i demokratins namn.

Irak och Afghanistan upplever liknande idag. För att göra kriget effektivt får inte läckor om folkmord läcka ut, till de dumma asen som stöder

ockupationen och retoriken. Det var likadant på 1890-talet, liksom under andra världskriget, då England bombade Dresden och andra tyska städer till grus och aska. Ingenting fick komma ut om brott mot folkrättskonventionen från början av 1900-talet, som förbjuder dödande av civila;  barn, kvinnor och åldringar, som sker idag i namn av humanitet, i såväl Irak som i Afghanstan. Det är därför av största, vikt att oskadliggöra Wikileaks grundare med lögner om ”våldtäkt” etc, etc. Blanda bort korten så asen inte fattar.  Nå vilka som går på retoriken återstår att se. Den svenska åklagarn har tagit drängtjänst, sant eller inte, återstår att se. Under skrivandets gång drar åklagaren tillbaka anklagelseakten skriver www.aftonbladet.se. Anklagelsen är bluff ett försök att i klassisk stil blanda leken ? Eller tillfälligheter som spelar in.

Annonser

3 responses »

  1. Jo, jo. Men tänk på att enligt William Blum började USA ett sjökrig utan krigsförklaring mot Frankrike 1798 redan. Mellan 1949-1991 försökte USA döda ett otal statsledare över hela världen. Läs Blum i CIA & USA:s verkliga utrikespolitik (Epsilon Press 1998).

  2. Tillfälligheter… nja. Kvinnan intervjuad i AB säger att Pentagon inte är inblandad…..Har reportern frågat så fånigt? Eller frågade poliserna vid förhör så fånigt? Nog har det hela en fånighetsprägel. Svensk sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s