Sahlins (s) ommöblering i partiet förändrar ingenting politiskt

Standard

Att Mona Sahlin (s) lyfter ut en och annan Thomas Bodström (s) och någon till förändrar inte socialdemokratin. En socialdemokrati som ängsligt håller sig i politikens mittfåra sneglande på mellanskiktet i samhället, en skikt som moderatarena göder med skattereduktion och som är den s.k arbetslinjens huvudmål. Där har socialdemokratin inget att hämta eftersom moderaterna är den bästa trädgårdsmästaren, i det fallet.

Socialdemokratins folk finns historiskt sett bland de låg- och medel- avlönade arbetarna. Vi kräver reformer som gör vårt liv lättare. Reformer är det enda som kan rädda en socialdemokrati som nått vägs ände, med nuvarande politik. Med den blir socialdemokratin ett mindre och parti än idag, väljarna röstar högerut i brist på annat. Kanske kommer också SD öka sin andel misströstande väljare som i protest röstar på SD som kommer att växa. Idag ser vi inget annat scenario tyvärr. Vänsterpartiet ser inte ut att kunna attrahera väljarna av orsaker som kan bestå i att partiet ses som en vänsterflank hos socialdemokratin, och får därmed taktikröster från sossar men inte nya röster som på Gudrun Schymans (fi) tid då hon kunde attrahera kvinnor till partiet.

Annonser

One response »

  1. Men i lågkonjunktur tvingas borgerliga partier att låna pengar till staten för att få budgeten att gå ihop. Och när/om (S) kommer tillbaka som regeringsparti börjar avbetalningen av lånen… Ha!
    (Förenklat, kanske cynsikt, resonemang så här på nattkröken.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s