En krigsförbrytare i Sverige

Standard

När krigsförbrytare kommer till Sverige, brukar dom bli gripna efter ett tag. Krigsförbrytare från exJugoslavien och Bosnien, eller från något afrikanskt land. Det handlar om småhandlare, som gjort sig skyldiga till mindre krigsförbrytelser, ifa i jämförelse med Irakkriget, ett förstört land i grunden, där flera hundratusen offer krävts sedan 2003, och en halv miljon barn innan Irakkriget, offrades för Iraks rikedom -oljan-. Krigslögnerna och förspelet till kriget, har Tony Blair socialdemokraten från England, varit med om att rigga.  Han är en av Irakkrigets upphovsmän tillsammans med George W. Bush,  och USA. Tony Blair tas emot av Leif Pagrotsky (s), Per Unckel (m) landshövding, och Pär Nuder (s),  samt många andra prominenta gäster i motttagningskommittén, som om inget av detta har hänt. Tidningsledarna har lagt tystnadens band över Irakkriget, som fortsätter att skörda offer, nu med en nordamerikansk president (Obama), som fick Nobels fredspris för ett par år sedan, av ett norskt etablisemang som skiter i offren, och ser till västerländska affärsintressen i Irak, först och främst. Som den gnidige Tony Blair labour, som nu kommer att inhösta mer blodspengar, med sin självbiografi.

”Jag kan inte säga vad jag förväntar mig, men att det ska bli spännande” säger förläggaren Eva Bonnier, med anledning av självbiografin, som Tony Blair är här för att sälja. Det är inte svårt att fatta självbespeglingen i den boken. Det svåra är att etablisemanget lånar ut sig till en stor krigsförbrytare. Ty tids nog kommer skammen, och allt vad det har med sig, om Tony Blairs roll i Irakkriget, och hans kumpaners krigsförbrytelser, före och under Irakkriget. Ingen i den anglosaxiska världen kommer bli dömd för krigsförbrytelserna, i Irak och Afghanistan. Ty så fungerar den västerländska demokatin. Däremot skrivs det historia i böcker och essäer, som för all framtid blir möjligt att läsa.

Annonser

2 responses »

  1. Mycket bra skrivet. Som svensk skäms man för att han öht kommer hit och dessutom blir mottagen inte bara av bokkrämarna utan Pagrotsky, landshövding och andra. Patrask! Blair borde ju varit hängd som krigsförbrytarna blev i Nürnberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s