Svensk överste ersattes av en nordamerikansk hök

Standard

Sean Mulholland överste från USA, ersatte överste Bengt Sandström i ”Northern Region Comand”. Omkring 4000 nordamerikanska soldater har flyttats till Balkhregionen i norra Afghanistan, där strider med motståndsmän har accelererat. Säkerheten har drastiskt försämrats i området. Mulholland beskrivs som ”oförsonlig” och hävdar att utan honom och nordamerikanerna ”växer ogräset” i norra Afghanistan. Det här visar att svenskarna och nordamerikanerna är intimt sammanbundna i norra Afghanistan, och den som hävdar att svenskarna bedriver en självständig Afghanistanpolitik i humanitetens namn, har fel.

läs mer i www.expessen.se onsdag 20 oktober sid 12

Annonser

One response »

  1. Genom insändare lokalt fick jag klarhet av en skånsk överste om befälsordningen. Han svarade att under den amrikanske ÖB (för både ISAF och OEF) finns regionala kommandon. I norr under ledning av en tysk general i Mazar-e- Sharif, som leder de tyska trupperna och de svenska, norska och finska.
    Senare har amerikanarna av Obamas nya 30 000 skickat ca 5 000 till detta område, vilket oroade tyskarna – Spiegel skrev om att USA skulle komma ta över kommandot i norr från tyskarna.
    Kanske är det vad som nu sker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s