Irak förstörs idag i grunden

Standard

Irak är idag ett förött land. Allt är slaget i spillror medvetet. 2000 läkare har mördats. Infrastrukturen i alla hänseenden är tillintegjord. Akademiker har mördats eller tvingats ut ur landet, med dödshot hängande över sig. Medelklassen som är nödvändig för ett lands uppbyggnad, är på flykt, eller har mördats, av den extremistiska våldskulturen, som USA medvetet underbygger sedan inavionen 2003. Oftast i form av s.k sekteristiskt våld. Utåt säger sig USA motarbeta detsamma, men i själva verket är det USAs förstjänst och en medveten tillgång,  i ockupationspolitiken. Dirk Adriaensens från BRusselles Tribunal, inledde seminariet på Abf i Stockholm idag lördag, med en redogörelse, för läget i Irak idag. Nära 50.000 attacker med sekteristiskt våld har förekommit under åren, som tagit livet av 100.000 tals irakier. Eller som en av de högsta nordamerikanska generalerna sa vid förstörelsen av en mindre stad utanför Falluja, ”det här är som vid inringningen av Stalingrad på 1940-talet, under andra världskriget”. Utan att veta att han jämför USA med nazi Tyskland samtidigt.

Utarmat Uran används i bomberna i Irak, bomberna kommer från Sverige, och skjuts med svenska Boforskanoner, (kom ihåg den utbyggda extra långa landningsbanan i Örebro, som jag skrev om en gång). Sverige deltar alltså matriellt i Irakkriget, och är därmed inblandad i det värsta kriget sedan romarnas tid, riktat mot ett enda land, förkunnar Dirk Adriaensens. Folkhälsoexperten Gabor Tiroler från Uppsala universitet, redogjorde med rasande frenesi, hur blodcancer bland barn ökat med 40 ggr alltså galopperande antal insjuknande, i blodcancer sedan 2003. Den irakiska jorden och vattendragen, är för all framtid konterminerad av uran, och kommer aldrig under miljarder år att bli ren från giftet, som USA sprider med sina bomber. Irak är ett led i USAs strategi att behärska världens olja. I det drar USA med sig Pakistan och Afghanistan, det sistnämnda landet har sin olja nära Kinas gräns. I det långa loppet är ett storkrig med Kina, inom räckhåll, menar Dirk Adriaensens från Belgien. Städernas slum har ökat från 20 % före invasionen 2003, till 52 % idag.  

Inga partier som var inbjudna tillmötet kom. Alla hade viktigare saker att göra. Det visar på en rädsla bland makthavare och politiker, som gör USAs närvaro i Irak möjlig. 50.000trupper finns kvar plus minst 100.000 legoknektar i olika ”vaktbolag”, som närmast fungerar som dödsskvadroner. Nämnas bör att Sverige inte har skrivit på krav på att cancerfallen som orsakats av urananvändningen i Irak, måste undersökas närmare av en internationell sammanslutning. Sverige har i sammanhanget lagt ned sin röst, tillsammans med 35 andra länder, i Europa. Husbondens röst alltså.

Iraksolidaritet och Abf, stod som arrangör.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s