Sex and the city damer inte repressentativa

Standard

Amelia damen Adamo, har kommit ut med en bok om hur damer efter 50 kan leva ut  sin nyvunna frihet. Diskussionen i p1 rör sig mycket om att slippa ansvar för sina barn, och barnbarn. Förr stod mormor i köket med plättlaggen. Idag  går hon på bio eller teater, utan barnbarn. Barnbarnen -om det finnes sådana- kan inte känna flaxet från mormors kjolar längre, och kan inte vänta sig pålitligt stöd, som förr i tiden enligt Adamo.  

Det här är en klassgrej dock.  Som farfar (handlar lika mycket om farfars roll) kan jag inte känna igen mig. När barnen är ute ur boet fortsätter ansvaret. Särskilt om barnen studerar, och behöver stöd. Barnbarnen kan behöva stöd också, beroende på olika omständigheter. Ju längre ned på klassskalan, desto större behov, av att stötta varandra. Det (hemmets) kollektiva ansvar försvinner inte i och med att ungarna flyttar hemifrån., m.a.o.  Det är inte som förr visst , och tar sig lite andra former, bara.  Som Adamo beskriver är det definitivt inte. Och kan inte vara. Inte hos oss ifa.

Annonser

2 responses »

  1. Håller fullständigt med. Min mormor o morfar födde 9 barn o jag förstår inte än i dag hur dom fick i hop det. Kanske var det för att vi barnbarn älskade att hälsa på dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s