Karaktärsvittnen osäkert kort

Standard

Inte ens poliser vana att handskas med folk kan säga hur en typisk brottsling är. Det måste finnas handfasta bevis för att fälla en eventuell brottsling. Titt som tätt hamnar folk i fängelse trots avsaknad av handfasta bevis. Ofta för sexuella brott som de fällts för. Inte ovanligt i s.k vårdnadstvister där -ofta modern- till ett barn anklagar fadern för otukt och -i värsta fall- våldtäkt på det egna barnet. Att bevisa sin oskuld i sådant fall, är närmast omöjligt om den fällande domen vilar på karaktärsvittne, en psykolog som fällt avgörande i rätten.

Dagens www.metro.se åskådliggör ett sådant fall där Högsta domstolen friat mannen p.g.a dålig bevisföring, där ett karaktärsvittne fällt utslaget i lägre rätt.

Annonser

2 responses »

  1. Ja, vem skall man lita på i dessa mål? Tyvärr verkar en del domare så introverta att de inte förmår se klart vem som ljuger och vem som talar sanning. De blir offer för sina egna känslostormar och stödjer av reflex den som är svagast – utan att se den sociala hämndaspekten som ofta ligger bakom dessa hemska eländesmål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s