95 procent av självmordsbombning sker i ockuperade länder

Standard

I Pakistan flög en hög regeringsledamot i bitar idag. Han dödades av en ur den egna säkerhetsvakten. Exakt som Egyptens Anwar Sadat (1918-1981) blev skjuten till döds (Kairo 1981) inför en officiell cermoni för flera decennier sedan. Varken den förra eller senare staten, är ockuperade, dock  starkt inblandade i strider, med länder strax utanför, vilka är ockuperade av en stormakt. Afghanistan den förra och Palestina i det senare  fallet. Det skapar mycket starka motsättningar i länderna, vilket leder till motstånd mot den egna regimen som tar ställning för ockupationsmakterna, i respektive länder.  Det skapar en inre fiende som självmordsbombare är. 95 procent av alla självmordsbomningar sker i ockuperade länder, och eller, länder indragna i ockupationsproblematiken. Det är inte religösa motiv bakom självmordsbomningar, som ofta anges. Det religösa sambandet är blott förevändningen, den yttre ramen.

källa; www.svd.se idag   www.friatidningen.se 30 november 2010

Annonser

One response »

  1. När makten bygger på girighet och inte på kollektiv styrka riskerar presidenten/premiärministern alltid råka speciellt illa ut.
    Och i takt med att makten bygger murar kring sig, ökar paradoxalt nog också riskerna. Minns hur den indiska premiärministern Indira Ghandi blev skjuten av sin egen livvakt 1984.
    Där fanns förståss också hämndmotivet med religiösa strider som grund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s