Hel(l) ylle Kamprad i ny kostym

Standard

IKEAs grundare kölhalas och skandaliseras i teve Ett ”Uppdrag Granskning”. Han har gömt 100 miljarder kronor i ett bakomväggen-bolag som inte betalar skatt i Sverige, eller i Schweiz där Kamprad bor. Vem är förvånad ? Vem har trott på jultomten Kamprad. Hans affärsidé är att framstå enkel i kofta ätandes varmkorv med bröd. Inköpt på IKEA i Älmhult, för en tjuga. Kamprad får sin pension från Sverige som räcker till några shweiziska korvar till. Kamprad kan inte ta med sina miljarder till himlen då han dör, vilket måste vara det svåraste, för tomten Kamprad. Allt annat har han köpt, inklusive ikonstatusen, som nu falnar. Dock, kommer vi handla hos Kamprad också i fortsättningen, med en suck måhända.

rättelse;  teve 1 ”Uppdrag Granskning”

Annonser

One response »

  1. Det är väl Uppdrag Granskning i svt som gjort reportaget?
    Och det var minst sagt patetiskt att höra en del försvarare av Kamprad i Ring P1 i morse. Fast även kritiker mot honom fanns med. Moraliskt visar kapitalismen ånyo sitt svarta tryne, denna gång undanstoppade miljarder – skatteberiade – i Lichtenstein.
    För övrigt har väl vi bojkottat IKEA sedan i höstas då det framkom att de agerat illegalt i Israel och stött – direkt eller indirekt – bosättningspolitiken på Västbanken, då den kraftigt diskriminerar palestinier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s