Vänsterpussel

Standard

Göran Greider är en rackare på att skriva böcker. Produktiv. Nu med boken ”Ingen kommer undan Olof Palme”, Ordfront. Så rätt så. Däri försöker han argumentera för demokratisk socialism. Olof Palme (s) lär ha skällt på Olof Feldt (s) som ville starta privatiseringsvågen i skolan bl.a. Summan av kardemumman hos Göran  Greider är att ”Vänsterpartiet fyller rollen av socialdemokrati a la Palme idag”, mer än socialdemokratin i sin nyliberla-offentlighet kan göra idag. Misstänker att boken inte är djupare än så tyvärr.

Glädjande på vänsterrkanten är att den har tagit ett steg framåt på Irland, där valet nyligen avslöjade att ”vänstern” gått framåt. Högerpartiet Fine Gael har dock avgått med segern, men har inte egen majoritet i det irländska parlamentet.

Hugo Chavez lär ha sparkat sin arbetsmarknadssminister efter att han gjort en grundligare eriksresa bland arbetarna i Venzuela. Det anser ifa Dick Emanulesson i senaste Flamman. De här attityderna med upproren på den afrikanska nordkusten gör att man inte känner sig alldeles ensam på stormigt hav.

I senaste Flamman finns en intressant ledare där s.k surrogatmödrar diskuteras. Den har en inställning som i vart fall undertecknad kan skriva under på. Mer kan du läsa i nämnda tidning. Ledaren tar ett djupt tag i klassperspektivet i surrogatfrågan, vilket superfeministerna vacklar betänkligt i, milt uttryckt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s