Stressmanipulation

Standard

EUs herrar och damer har samlats i Bryssel. Ämnet är att lugna ned opininen mot kärnkraften, en kärnkraft som hela Europa dräller av. När skomakarens skor inte längre håller utan går upp i sömmarna (Japan), blir det oro i leden. Ministrarna i EU med vår egen Andreas Carlgren (c) måste nu hitta på något som lugnar ned oss, som tvingas leva med den livsfarliga och oregerliga kärnkraften, som påminner om monstret som börjar bestämma över ägaren. Nåväl, då hittar ministrarna på ett nytt begrepp; stresstest. Reaktorländerna ska ”stresstesta” sina reaktorer och simulera fel. Det här är inget nytt, och är det nytt för ägaren till reaktorerna, är det tjänstefel. Simulera fel, är sådant man har gjort tidigare i någon form, kanske under annat namn. Det är inte märkvärdigare än brandövning. Undrar hur länge opnionen håller sig lugn med stressövning, eller genomskådar opinonen manipulationen, den som överlever får se  ?

Vår kärnkraftlobby vill öka elproduktionen i Oskarshamn med 25 procent till 2013. Kärnfanatikerna har inget botten, inte ens med härdsmälta.

Annonser

3 responses »

  1. Stresstest – samma term används när man skall utröna hur mycket dåliga affärer banker ”som är för stora för att få gå i konkurs” tål. Det lär dock finnas misstankar om att man fuskar i dessa tester (om bankerna alltså) och inte talar om hur det verkligen är ställt. Finner man reaktorer i dåligt skick, kommer man att tala om det, eller kommer man att hålla tyst och hoppas att inget händer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s