Vietnamkriget handlade om ett lands självständighet och oberoende

Standard

Det ser ut som stora delar av den s.k vänstern har glömt vad Vietnamkriget handlade om (ang en jämförelse i radio p1 i morse). Nämligen Vietnams oberoende och självständighet. Landet ville slippa fortsätta vara koloni för väst. Frankrike och USA närmare bestämt. Vietnam fick hjälp av Sovjet/Kina men inte i form av Sovjetiska/Kinesiska bombningar, utan vapensändningar. Det är ödets ironi att de två förra länderna idag går i bräschen, för att bomba Libyen, till underkastelse. Officiellt i namn av att ”rädda revolutionen” i Libyen. Man kan med stor sannolikhet säga att vare sig USA eller Frankrike, stöder revolutioner, mer än till namnet, förutom att de vill sko sig ekonomiskt. Framförallt USA befinner sig i en ekonomisk utförsbacke, och robotorna de skickar iväg från sina krigsfartyg kostar lander enorma summor, samtidigt som landet har fullt upp med sitt koloniala krig i Afghanistan och Irak. Vem kan tro att USA agerar ideéllt utan baktankar och avsikter. USA har fullt upp med oavslutade erövringskrig (som också Sverige och EU deltar i (Afghanistan) med förment humanitära skäl, som innebär att USA lever i en krigsekonomi. Idealiteten är som när Belgiens kung Leopold utrotade kongoleser för det vita guldet -elfenben-,  i slutet av 1800-talet för att berika sig och sitt hov i Belgien,  med hjälp av religösa formler, uppbackad av drottning Victoria i Storbritannien.

Idag bekämpar USA och nio andra länder Libyens folk, i namn av humanitära formler. Uppbackarna på vänsterkanten agerar som drottning Victoria av Storbritannien, 1899.

Annonser

2 responses »

  1. Bra. Imperialismen förnekar sig aldrig. Egentligen är det tveksamt om USA, Frankrike och Storbritannien t.o.m. har rätt att uttala sig i frågan.

    Skurkarna kommer och skall försöka hjälpa till. Och det enda dom kan är mer skurkeri…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s