Björnen sover björnen sover i sitt lugna bo tills………

Standard

Ett gäng grabbar var och skidade uteanför pisten i mellanfjällen någonstans. Plötsligt kör en av killarna över en björn. En björn som yr i mössan har vaknat för tidigt i sitt ide. Björnen tar käften till hjälp och hugger grabbfan i låret. Släpar in honom i idet. En ganska generös Björn förövrigt, ty han dödar inte skidåkaren utan går ut från idet, där han lagt grabbhalva ett. Utanför angriper han en skidåkare två, som är vän med den som ligger i idet, och har krämpor. Grabbhalva två slår staven i huvudet på björnen, som får nog, och lommar iväg. Beskedlig som han är. Björnen hade kunnat döda också grabbhalva två. Men icke. Han lommar iväg som sagt.

Vilka slutsatser drar då myndigheterna ? Jo man utlyser allmän jakt på björnen. Björnen förklaras fredlös av myndigheten. Den ska skjutas ihjäl. För att !. en grabbhalva åkt på dess hjässa. Och för det andra för att björnen var hygglig, och inte hade ihjäl grabbhalvorna bums. Så jävligt korkat agerar vår myndighet som har med jakt och grabbhalvors klanterier att göra. Istället borde björnen få ett hedersomnämnande som den varsamma björnen.  Och för att den föredrog, att lomma av. Grabbhalvorna borde få en uppsträckning och lite fjällvett. Man slutar aldrig att förvånas över myndighetsutövningen i detta djurföraktande land. Björnar gillar blåbär, mindre galna turister.

Annonser

2 responses »

  1. Jag tycker ju att björnen och grabben var ungefär lika generösa – björnen åt ej upp grabben – och grabben hindrade de korkade myndigheterna att döda björnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s