Så utomordentligt motsägelsefullt av Vänsterpartiet angående Libyenbombningarna

Standard

Inge vet idag vad Libyenbombningarna slutar med. Möjligen och troligt är att koalitionen England/USA/Frankrike/Sverige/Nato, inte nöjer sig med att ”bara” bomba, Libyen. Troligt är att det hela utvecklar sig till samma scenario som i Jugoslvaien, Irak och Afghanistan. I de tre länderna har Nato/USA/Västkoalitionen störtat den legala makten i -förment humanismens namn- rädda civilbefolkningen undan sin ledare och tyrann.

Inbördeskriget i Libyen mellan Khaddafitrogna och hitintills en svårdeffenierbar rebellstyrka, har ledare från Arikanska Unionen AU, sedan i mars försökt medla i. Från Sydafrika hörs Jacob Zumas röst, liksom den forne sydafrikanska kedaren Mbekis röst, förhandla med Khaddafi,  bomba inte Libyen. En delgegation från Sydafrika försökte komma till Tripoli i mars, men FNs säkerhetsråd rekommenderade gruppen (Mauritaniens, Kongo-Brazavilles presidnet samt utrikesministern från Uganda), att INTE medla i Libyiska konflikten. Vilka signaler ger det ? Att Natoländerna vill hantera Libyen som man gjort med de övriga ohanterliga länderna, använda våldsmonopolet, och nävrätten. Det strider mot allt förnuft och mot FN satdgan som säger att man ska förhandla,  inte använda våld i konflikter, i första hand. Det strider också mot FN-stadgans paragraf att länder inte får fysiskt  ingripa i interna stridigheter i främmande land.

Ordförande för AU Jean Ping, svarar upprört att;  ”ingen talar med oss ingen konsulterar oss”,  då han blir intervjuad om Libyenkonfliktens verkningar.

Det blir därför oerhört hycklande att läsa svenska Vänsterpartiets motivering,  då man stöder bombningarna av Libyen, och partiet säger sig vara ”en del av internationella fredsrörelsen”. Det är som när Svenska freds och skiljedomsföreningen agerar, och stöder bombningarna av Libyen med samma motivering. Det handlar om ett huvudlöst ställningstagande för imperialismen, och en motsägelsefull förvirrad fredsagenda,  som Nato/USA applåderar, tacksamt.

Se vidare www.proletären.se Vänsterpartiet Göteborgs ”fredsagenda” genom Thaher Pelaseyed (v) sid 3 nr 15

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s