Syrien ställd inför underminernande verksamhet från USA

Standard

Det ser ut som om Syrien är drabbad av USA-bacillen. Nordamerkanska baciller har smygit in i landet och underminerar Syriens stabilitet. Det görs bland annat med hjälp av CIA och Voce of America. Ity landet är strategiskt viktigt mellan Iran och Israels sköldar. Får USA igång uppror i Syrien och de olika religösa klanerna mot varandra som i irak och Libyen är mycket vunnet för USA. Allaviterna som Asad landets president tillhör är allierade med sunniterna som i sin tur har shiamuslimerna mot sig. Tidigare blev det muslimska brödrarskapet nedkämpat genom militärt våld.

Våldsamheterna som pågår mellan syrisk militär, och folkgrupper i olika städer runt om i Syrien, verkar vara våldsamheter framsprunget ur iscensatt uppror. Varför ? landet har inget att vinna på en splittring i mellanöstern. Landet hyser över 1,3 miljoner flyktingar från Irak. Landet är ett nyckelland för bevarande av sin egenart och kultur. Ett västerländskt inflytande och en nedkämpning av den syriska kulturen gör folket på kort sikt rikare, på lång sikt skapar det jättelika klasskillnader som i Irak, Afghanistan och andra länder där den västerländska demokratin, med västerländska vapen infört katastrofala situationer.

Att Syriens folk behöver refoemr är en annan sak. En sak som är det syriska folkets utan inblandning av Vocie of America och agenter från USA och Israel, som underminerar och ställer till oroligheter, som idag.

Annonser

2 responses »

  1. Så där resonerar alla reaktionärer. Det är alltid ”utländska agenter” som på något sätt tubbar folk att revoltera, själva är de så nöjda under det patriarkaliska styret så de skulle aldrig komma på tanken.

    Ingen har lyckats förklara hur någon riskerar livet för att någon utländsk agent säger att dom ska göra det. Bli vuxen nu, Kotka, och inse att folk följer sina helt egna agendor när de revolterar.

    Och för övrigt – det sista USA vill ha just nu är bråk. De försökte stå emot Sarkozy och Cameron i Libyen men fick ge sig pga intern splittring. USA lider av imperial overreach och vet om det. De har mer än nog att stå i i Irak och Afghanistan, de vill inte ha mer.

    • Vad tror du USA har sin säkerhetstjänst till i olika länder ? Syrien står på USAs karta över regimer som ska bort. Liksom Libyen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s