Något är sjukt med svensk journalistik kom ut ur garderoben

Standard

Mänskliga rättigheter så fort Ryssland kommer till Sverige. Sverige och västländerna gjorde allt för att hindra ryska revolutionen som gav mat och kläder åt millioner sovjetmedborgare efter störtande av tsaren 1917. Tsaren som hade gjort landet bankrutt genom imperiekrigen. Revolutionen var ingen tebjudning utan hade jätteproblem från och till att försörja massorna, samtidigt som man skulle bygga upp landet från -ett av krigsekonomi förött land.

Sovjetunionen var omringad av västländerna med Storbritannien/USA  i spetsen, under de värsta uppbyggnadsåren mellan 1920-1935, sedan kom kriget som kostade Sovjetunionen åtskilliga miljoner döda, för att försvara landet och demokratierna i väst,  från nazismen.

Det här har ingen som helst betydelse för våra kvällstidningsjournalister som i vanlig ordning går ut med den gamla erbarmerliga rysshetsen, angående premiärminister Vladimir Putins besök i Stockholm. Putins kritik av Sveriges och Natos krig i Libyen är adekvat, hans Ryssland har all anledning att vara kritisk mot Sverigs deltagande i ett flygkrig mot Libyen, med Nato i spetsen. Det speciella förhållandet har historisk bakgrund en omringning av Ryssland igen, där USA och de allierade återigen spelar ett fult spel, mot Ryssland. Varför inte ta en titt i den historiska verkligheten, herrar/damer journalister i Sverige, för att slippa bete er som epigoner för makten.

Annonser

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s