Nävrätten igen Obama Bin Laden avrättad utan folkrättsligt stöd

Standard

Ljublande folkmassor tar emot beskedet att Usama Bin Laden är död, enligt kvällstidningsjournalistik.  I Washington samlas folk vid Vita huset. Lynchningen genomförd i Pakistan med moderna vapen, enligt gammal USA västern-praxis. Det ocivila, och rättslösa samället tonar fram.  Guilt by assocition. Man kan förstå  upphetsningen bland folk i USA, som matats med  Usama Bin Laden, och att han låg bakom 11 septemberattacken i New York. Men inga bevis finns för det. Uttalande som Usama Bin Laden gjort, är inte bevis för att han låg bakom attacken. Hur som helst lyder USA under folkrättsliga lagar och FN-stadgan, och kan inte ”invadera” ett land med specialtrupp, och ta livet av folk. Usama och andra s.k terrorister, ska ställas inför domstol, och överbevisas i skuldfrågan, om USA ska kallas en rättsstat. Precis som vilka andra misstänkta brottslingar, ska jurudiken gälla, inte lynchning.  Men nu gäller inte folkrätten och civil rätt för supermakten USA, som liksom Israel kan göra vad som faller in, och avrätta folk runt om i världen. Jag vill se den jurist som försvarar USA i denna avrättning, och  i sådana fall med vilka jurdiska argument.  

Vår massmedia kommer i vanlig ordning  inte ställa  några obekväma frågor. Istället ljubla i takt med nävrätten. Carl Bildt (m) nickdocka för USA säger att ”världen nu blir bättre utan Bin Laden”. Uttalandet faller på sin ormilighet. Usama Bin laden har inte och hade inte intill sin död, något med världens utveckling att göra. Det är att göra honom till den martyr som han nu blir, och  vissa marginaliserade människor önskar.

Annonser

2 responses »

  1. Men tror du inte att Usama bin Laden varit död rätt länge?
    Tänk så mycket gratis propaganda USA får nu. Tidningarna svämmar över!
    Och de hungrande i världen blir fler och fler… och ännu fler bomber kommer att falla. Över alla som vågar sticka upp mot storebror. I Libyen, i Syrien, i Irak, i Afghanistan, i Bahrain, i Jemen, kanske också i Iran. Listan kan bli lång.
    Och superterroristen nygamla ansikte är: B Obama. Mannen som tror sig höra och se allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s