Kokain som partydrog

Standard

Kokain är som bekant en partydrog främst bland människor med pengar men har också nått mindre bemedlat folk ut i förorterna. Spår av kokain under s.k metabolisering kan spåras upptill 8 dagar efter ”festen”, beroende på mängden kokain som intagits. Analysen tas via vanligt pissprov.

Vad man hör är att kokain används av många som festknarkande. Innedrogen används vid de rikas festplatser som Stureplan etc drogen höjer användarens vakennivå högst väsentligt därav användandet. Drogen är som all knark en utpost i kriminella kretsar allt från knarkfabrikerna i Afghanistan och i Latinamerika, till langaren på Birger Jarlsgatan eller plattan där den omvandlas till festförhöjande attribut. Användaren ser inget av den kriminella världen som ligger bakom drogen, utan köper drogen under någorlunda ordnande förhållanden, låt vara med lite smussel på toaletter etc. Eftersom innehavaren förmodligen förser krogen med sköna slantar i övrigt  finns det ingen större orsak för krogägaren att trissa upp stämningen runt missbruket, som ofta sker i krogens inre rum bland annat toaletterna. Att bli ertappad är inte så stor risk m.a.o.  Om det sker är du dock fast. Förnekelseprocessen är dömd på förhand, därför att drogens fotavtryck  i kroppen är unik och spåras i bensoylekgonin i urinet.

När personer nekar till användandet av kokain är det för att inte framstå som den knarkare personen är. Programledaren i SVT som är misstänkt för kokainbruk nyligen använder en nyöppnad blogg där han använder begreppet ”mig veterligen”,  och lämnar därmed dörren öppen för att någon olovandes drogat honom utan hans medverkan. Det är samma argument som våldtagna kvinnor brukar ange som orsak att de följt med förövaren för att därefter bli sexuellt utnyttjad mot sin medvetna medverkan. I det senare fallet handlar det om billiga droger som sänker medvetandet hos dito. Kokain är däremot något annat och relativt dyr drog.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s