För fransmännen finns inte städerskor

Standard

I I fransk massmedia verkar det inte finnas plats för städerskor. IMF-chefen är för stor en blivande presidentkandidat kan inte ha våldtagit en städerska och låst in henne i sin lyxsvit. Och om han har gjort det är det en komplott mot mannen med stort M. Det är ungefär resultatet vad som rapporteras från Frankrike angående misstänkt våldförande på en svart städerska i ett lyxhotell i New York häromdagen. Mannen är i den prekära sitsen att han med sin eventuella förmögenhet inte kan köpa sig loss från bytet, som så många stjärnor gjort genom tiderna efter sina anfall av vällust. Nu sitter den förmodade presidentkandidaten på en fängelsö där han enligt tidningsrykten är självmordsbenägen.

Det är sällan ett ordspråk passar bättre än liten tuva välte stort lass. Den lilla tuvan har inget människovärde utan utmålas i fransk massmedia (enl rykten) som ett objekt, en presidentkandiatfälla, så illa är det stämt med de mänskliga rättigheterna i landet där själva ordspråket mänskliga rättigheterna föddes under stor vånda och blodsutgjutelse under den franska revolutionen 1789-1796 år där makthavare fick vad dom förtjänade (shavotten) och ibland orättvist. Kanske är det dags att Frankrikes massmedia återupprätta en svart kvinnas heder, ett vittne som ska höras i en rättssal i en rättssak som kan föra landets presidentkandidat till flera års fängelse.

Annonser

2 responses »

  1. ”Anfall av vällust” är ingen särskilt bra omskrivning av misshandel på grund av okontrollerad sexdrift. Men, historien är så fantastisk att den nästan kan vara arrangerad av politiska skäl. Mig förvånar nästan ingenting längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s