Infatila lögner hos p1 i Konflikt om Libyen

Standard

I Konflikt klockan nio i morse påstår en från oppostionen (ledande ställning) att ”människor i Tripoli inte kan begrava sin döda. Khaddafi skrämmer människorna och de döda placeras i ”frysen”. Då undrar man som konsument hur stora ”frysar”, de har i Libyen.  Vad jag förstår är en människokropp stor som en hel gris. Hela grisar i frysen är ingen vanlig syn ens i rika Sverige. Mikael Ohlsson journalist på p1 ställer inga motfrågor utan tar detta påstående ad notam. Tvivelaktigt journalistik. Det liknar mer en hets-kampanj, och en krigskampanj som svensk public-service-radion torgför.  Ska inte public service-radion vara kritisk och inte en propagandaappart för krigsmakten i Sverige, och för Nato ?

Annonser

2 responses »

  1. Vad som pågår är en fullkomligt hänsynslös propagandakampanj där allehanda lögnaktiga påståenden som sprids ut av motståndare till Libyens regering eller av propagandasändaren Al Jazeera (organ för Qatar som finansierat väpnade extremistiska grupper i såväl Libyen som Syrien) återges av västmedier och ICC utan tillstymmelse till kritik.

    Verkligheten i Libyen är att landets regering förhandlat med stamledare från hela landet vilka senare för en desperat kamp för nationell försoning och för att landet åter ska enas. Stamledarna har utverkat att ingen som frivilligt lägger ned vapnen ska straffas på något sätt och därför överlämnades nyligen 150 avhoppade rebeller till stamledarna under en högtidlig ceremoni.

    Rebellerna börjar inse att de inte klarar av att militärt inta hela Libyen, så nyligen tackade de ja till en förhandlingsinvit från Ryssland och lovade åka till Moskva för att möta utrikesministern Lavrov som alldeles innan träffat libyska regeringsrepresentanter. Men rebellrådet fick inte resa för NATO, kom aldrig och skyllde på sk tekniska problem.

    NATO avvisar helt förhandlingar om Libyen och i en av de senaste bombattackerna dödade man 11 stamledare som deltog i ett försök att mäkla fred i landet.

    Rebellerna i Libyen har en hel del legitima krav men problemen i landet är i grunden politiska och måste lösas med förhandlingar. Detta motsätter sig dock NATO som har en egen imperialistisk agenda och som därför kommer att fortsätta det här vidriga kriget i många år framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s