Hurra för Tyskland

Standard

Tyskarna skrotar sin kärnenergi skriver kvällstidningarna idag. Miljörörelsen i Tyskland har gjort en brakseger. På annat sätt kan man inte tolka beskedet. Ity kärnkraft ligger nära politikernas hjärtan därför att det är ”ekonomiskt lönsamt” tills helvete brakar lös i haverier. Som historien visar vid upprepade tillfällen senast i Japan, där omfattningen av skadorna i natur och hav ännu inte redovistas p.g.a av att förstörelsen ännu inte är slutförd. Svensk massmedia är ganska tyst i ämnet som mörkas av de verksamma lobbyisterna på högvarv inom kärnkraftindustrin.

Det finns tecken på att Japan kanske följer Tyskland, ifa små antydningar i massmedia. Farligheten med kärnkraften har vi sett. Kärnkraft är en oerhörd dyr form av energiskapande det visar följden av olyckor som i Fushima i Japan, såväl jobb som natur har försvunnit plus all omätbar mänskligt lidande.  Spara på elkraft och återvinn matrial i större utsträckning än idag. Använd mindre energikrävande matrial. Mycket kan göras som sparar energiförbrukning.

Storsatsning på vatten, sol och annan förnybar energi är möjlig väg att kapa behovet av el från kärnkraftverk. Som lekman kan man blott se ytan i problematiken, men det hindrar inte att man kan se vidden av förödelsen när det smäller i kärnkraftverken som kraschar, vilket  är skrämmande, och sådana risker måste stoppas.

Vår egen miljörörelse Andreas Carlgren (c) säger i radio p1 idag angående Tyskland ; ”vi ska inte gå så hårt fram i Sverige”. slut citat. Kommentar onödig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s