Ställer frågan om igen om Oslomassakern

Standard

Ingen ställer fråga om Oslomassakern var ett ”rasistbrott” eller verkan av sjuk människas hjärna. Den enda som skrivit i den riktningen är Leif GW Persson som faktiskt håller ”ideologen Breivik” utanför. Hur sjuk karln är framgår när han vill ha regeringen avsatt i Norge och sig själv på en ”mycket hög post i samhället, försvarsminister eller dylikt”. Detta för att avslöja ”celler” för polisen. Massmördaren är en misslyckad person som gått in i mytomanens värld. Alla berättelser om skolor, pengar, styrelsepositioner etc, är falskt. Rimligtvis borde massakern ha riktat sig mot muslimer i Norge om hans ideologiska kompass hade pekat rätt. Istället riktar han sig mot unga socialdemokrater. Människor som har en framtid, vilket inte mördaren har ity han har misslyckats med allt han företagit sig.  Utom det sista krutet som han bokstavligen sparar för sina offer, unga socialdemokrater, med framtidstro. Lasermannen var under sin mordorgie ”konsekvent” och mördade de som han såg som fara för Sverige.

Annonser

3 responses »

  1. Danne, läs min översättning från junge Welt på http://www.nyhetsbanken.se med rubriken Huvudmotiv islamhat.
    Det skrevs rätt kort efter. Det går visst ihop med islamhat och mordiskt hat mot socialdemokrater och vänster. Det är fascism. På 30-talet var det judehat och bolsjevihat inluderat socialdemokrater. Hur mördarens psyke är kommer nog fram i vederbörlig undersökning. Men kan inte vara ”huvudmotiv”. Utom i den meningen att man menar att hans huvud var sjukt.

  2. Danne – du skriver – ”ett ”rasistbrott” eller verkan av sjuk människas hjärna”.. Men ingen, inte heller psykiskt sjuka människor lever i ett vaakum. Alla påverkas vi av ett samhällsklimat. Även om Breivik anses psykiskt sjuk är det mer än uppenbart att han hade rasistiska motiv för sitt dödande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s