Folkpartiet i Sverige vill ha euro, Jan Björklund (fp) krigsmålad

Standard

Trots det som händer i länder med euro som i Grekland, Irland, Spanien, m.fl . vill Fp, att Sverige ska införa euro som valuta. FP-ledaren talade för euron vid partiets landsmöte i Karlstad i fredags den 14 oktober. Han kritiserade sossarnas nya ekonomiska talesman Weiderlich, för att ”fega ur”. För buffeln Björklund verkar alla omöjligheter vara möjliga. Han vill också dumpa ungdomslöner för 20-åringar, ”för att det skapar arbetstillfällen”. En högst subjektiv bedömning, eftersom ekonomer iallmänhet är djupt oense i frågan.

Utbyggnad av kärnkraften är en till kontroversiell fråga som Björklund (fp) står för. Det trots vad som hänt i Japan och en opinion i växande mot kärnkraften som är så riskfylld. Dessutom står kärnreaktorer still i Sverige, för att hålla uppe elpriserna, vilket Björklund (fp) inte sa ett ord om i sin plädering mot sunt förnuft.

Annonser

One response »

  1. Att kärnkraftsreaktorerna står still är mer komplicerat än så. Den oklara regeringslinjen har fått kärnkraftsindustrin att inte veta om de skall göra satsningar (dyrt!) eller om man skall ”ta vad man har” och ta reservdelar från nedlagda (typ Barsebäck) (billigt på pappret!).
    Och se på peronalens stress mitt i all den röran! Forsmarksincidenterna med alkoholpåverkade anställda visar på hur eländig situationen är. Hur mycket finns dessutom under ytan som aldrig kommer fram?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s