En blodig kontrarevolution har skett i Libyen

Standard

Utan Nato hade de s.k rebellerna i Libyen aldrig kunnat genomföra, det blodiga inbördeskrig, som lett till Khadaffis fall. Mördad skändligen av s.k rebeller. Natos halvårs långa bombardemang av Libyen har kostat landet stort lidande. Hur många civila som dödats i angreppen, är höljd i dunkel. Hur stor skada bomberna inneburit, och innebär för miljö, och infrastruktur är likaså, okänd. I Irak har USAs bomber inneburit höjd cancerfrekvens, särskilt i Basra regionen. Det har också medfört en förstörd infrastktur, allt från vatten och avlopp till uran-nedsmittad, miljö. Hur som helst är Libyen nu i en nyliberal fas, där Greklands problem ter sig liten i förhållande, till vad som väntar Libyens folk. Kostnaderna för att bygga upp landet är skyhöga. Att väst kommer att göra det, är inte troligt. Däremot kommer väst suga ut landets oljerikedom, med alla medel.

Det libyska folket har inte gjort kontrarevolutionen möjlig, de har en grupp rebeller, med stöd av USAs Natoklan i Europa gjort, i sedvanlig imperialistisk ordning. Sönderstyckande av Libyen kommer nu att fullbordas, utan att västmedia rapporterar förödelsens konsekvenser. Det libyska folket kommer att gå en dyrtid tillmötes, där allt som var billigt, kommer att kosta västerländska marknadspriser. Matpriser stiga katastofalt. Skolor som var gratis, kommer att bli utom räckhåll, för de fattigaste. Nivån sjunka i de statliga, privatskolor där en grupp medelklass, kan ha sina ungar, bli ett scenario, som återverkar på landets kunskapsnivå, för lång framtid. Bostadsmarknaden segregerad, där en grupp medelklass, knytna till rebelledarna, och en rik medelklass, kommer att bo bra, medan majoriteten kastas ut. Det räcker att titta på Irak och Afghanistan, för att förskräckas, av  kontrarevolutionens verkningar. Kontrarevolutionen i Libyen kan inte på något sätt kallas folkuppror. Det visar de illgärningar som begåtts, och begås, i namn av rebeller, där mordet på Khadaffi, är en i mängden folkrättsbrott i Libyen, under Natoflagg.

Annonser

2 responses »

  1. Vi har serverats lögner, utan att en enda gång det nämnts i media att vi här i Sverige som krigförande part varit censurerade som alla länder som deltar i en krigsoperation mot ett annat fritt land. Det psykologiska försvaret förutom den självpåtagna censuren har regelmässigt undvikit att ta upp de flagranta lögner som legat bakom angreppet mot det land i Afrika, Libyen, som nationaliserat sin olja och försökt att utveckla Afrika utan imperialismen inblandat. Bombvänster likväl som bombhöger har ett ansvar för att förtigit detta. Klasskriget sker såväl internationellt som nationellt. Quislingar som Kilden och Åsman hamnar på samma sida som Obama och Sarkozy. Förvånande? Nej inte speciellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s