Bäste Johan Norberg, USA dränkte Indokina med napalm, och avlövningsmedel, under mer än tio år

Standard

I dagens www.metro.se månar journalisten Johan Norberg om USA anseénde i världen. Utgångspunkten är skendränkningar och tortyr som Johan påstår att ”nyliberala velat stoppa, medan republikanerna är för toryr och skendränkningar”. Norberg går ända tillbaka till 1776. Med lite slag i lexikon eller på nätet borde Norberg kunna se hur USA dränker in vietnameser, kamphuceér, laoter, olika ursprungsbefolkningar i Indokina, med napalm, bly och bomber, inklusive avlövningsmedel som har inneburit stort lidande för djur, mänskor och natur, och ännu 2011 sätter spår hos mänskligheten i östra Asien, där barn föds me missbildningar, efter västmakternas illdåd, där en som Henry Kissinger, fick Nobels fredspris 1975 för sin insats i Indokina, vilket ledde till en hel del gnissel bland fredsforskare runt omkring i världen.

Att Norberg inte tar reda på fakta om det här skedet i historien kan inte skyllas på stängda arkiv. Bara öppna läggen det finns hur mycket som helst nedskrivet om förstörelsen i Indokina, som kan liknas vid ett gigantiskt tortyrverk av jordens största krigsförbrytare, av alla katagorier. President Obama har inte förbjudit tortyr som Norberg påstår, han utmanar inte republikanarna, och låter tortyrfängelser fortsätta sin tortyrverksmahet i  Guantanamo, Irak, Afghanistan, Pakistan, Libyen m.fl länder. Hur dränker man amerikanska ideal är Johan Norbegs ingress, jo det har USA så bra åstadkommit själv, och fortsätter med sin imperalistiska mission. Blott det upproriska folken, världen över, kan stoppa mission; USA. Vi är en del i den kampen.

Annonser

3 responses »

  1. Jojo, en äkta liberal som Johan Norberg borde kunna instämma i den liberale historikern Lord Actons yttrande att makt korrumperar, och absolut makt korrumperar absolut.

    Absolut makt kanske inte USA har haft de senaste 70 åren, men nog låg det bra nära på den tiden USA ensamt svarade för mer än 50% av världens produktion. Nu är makten lite mindre, och andra spelare dyker upp för att skaffa sig möjligheter att korrumperas. Inte minst EU vars agenda i globala sammanhang är minst lika korrupt som USAs.

  2. Om Johan Norberg skulle se världen dina ögon Dan så fick han inte breda
    ut sig i media, nyttig idiot med andra ord och mycket lönande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s