De förstår inte bättre i Alliansen

Standard

Professor i socialforskning Tapio Salonen, höll ett anförande i Abf-huset, om barnfattigdomen i Sverige 2011. Från att ha varit ”jämlikast i västvärlden 1981″, har Sverige fallit, och tenderar att ha samma inkomstskillnader, som övriga västländer. Det påerkar barnens situation, särskilt i enföräldersituationen, och invandrarfamiljer.  I enföräldersituationen, är det oftast mamma som är ensam försörjare. Det kostar 15 miljarder att utrota barnfattigdomen. Alliansen har gett 90 miljarder som skatterabatt till löneanställda, i den s.k jobblinjepolitiken. En sjättedel av det skulle utrota barnfattigdomen, säger Salonen. Konferensen anordnades av Skyddsvärnet, en idell organisation i sociala frågor. Gunnar Engström ledde konferensen.

Rädda Barnen samverkar med forskare Taipo Salonen, på Malmö högskola. SCB motarbetar Tapio Salonen däremot, han får inte ¨längre statistik från SCB, Statistiska Centralbyrån.

På min fråga om det kan sägas vara en fascistoid människosyn”, som driver ”alliansens nya välfärdspolitik”, svarar Tapio, att det snarare är okunnighet, och i någon mån ”välmening”. Konferensen hade stor publik. Med i debatten fanns statssekreteraren, från alliansen, underställd minister Maria Larsson (cp),statssekreteraren lämnade lokalen efter ett ”högljutt anförande”. Hon borde ha stannat, och lyssnat på professorn.

Annonser

2 responses »

  1. Jag skulle vilja säga kraftig förljugenhet. De skulle inte ens för sig själva erkänna följderna av sin politik, de bara vägrar se dem även när de finns framför ögonen på dem.

    Om en människas inkomst är beroende av att hon tror att 2+2=3 går det inte att övertyga henne om att det är fyra. Inte heller om hennes regeringsinnehav är beroende av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s