62 miljoner till ”nationell handlingsplan mot våldsbejakande extremism”, fortsatt stigmatisering av svenska muslimer

Standard

I Sverige har muslimer för det mesta drabbats av extremistiskt våld, från terrorister. Allt från lasermannen som dödade ett antal människor under 1990-talets början, svenskar av utländsk härkomst. Lasermannen spridde terror/död, och panik i Stockholm, tills han blev fångad. I Malmö har Peter Mangs skjutit ihjäl tre människor (tio mordförsök), som han sett som ”osvenska”  i folkhemmet Sverige. Bland annat en 16-årig kille i Rosengård, som överlevde skottet, av ren tur.  På Utöja spred en norsk terrorist död och förödelse, och 78 unga människor dog. Gemensamt för dem, var att de stod för socialdemokrati, och solidaritet mellan folk.  

Ute i världen bedriver världens största militärmakt, en idog jakt på muslimer, med pilotlösa flygplan s.k drönare. De bombar oskyldiga på löpande band i Afghanistan, och Pakistan. I Guantanamo sitter fortfarande oskyldiga muslimska fångar, utan att president Barak Obama gör ett handtag för att släppa hem fångarna, och ge dom ersättning, för all den långa tid, de suttit oskyldiga, odömda, i  fängelsehål.

När nu Sveriges alliansregering, satsar 62 miljoner på ”brottsbekämpning”,  är det inte svårt att gissa att ämnet är, ”muslimsk terrorism”. Är det klokt använda pengar, med ovan nämnda,  bakgrund ?

Annonser

3 responses »

  1. Eller de femtio-sjuttio tusen – mestadels civila som dödats i Libyen under de folkrättsstridiga attackerna 2011 från Nato och dess allierade. Under falsk FN-flagg. Minns hur det gick för Nationernas förbund (eller ”kanonernas förbund” som organisationen kom att kallas) innan den organisationen upplöstes i samband med att den spelat ut sin roll under andra världskriget. Kommer FN att gå samma väg kan man med fog fråga idag?
    (Abessinien angreps av Italien 1935 och röstades ned i det råd som ledde NF.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s