Slussen handlar om andan och själen

Standard

Striden om Slussen handlar inte så mycket om betongen som ska formas på plats, i nya vindlingar. Det handlar om själen. Slussens själ kan inte återskapas i den nya betongen. Det går att behålla Slussens själ, om man med varsamma händer reparerar, den gamla damen, Slussen. Idag lever vi i en slit och slängmentalitet. Föraktar det gamla människor som hus. Politikerna är mest drabbade av denna mentalitet, i sin iver att gå en inbillad opinon tillmötes. Lyssna på Anna-Lena Löfgrens enkla ballad, om Gatan, som inte finns mer.

Annonser

7 responses »

  1. Men herre gud, vad finns det för själ i denna gamla söndervittrande motorvägskorsning med sina pisstinkande tunnlar för fotgängarna?
    Konservatism i all ära, alltför mycket förändring är inte bra, det måste också finnas något bestående om man inte ska känna sig helt vilsen. Men det finns väl bättre saker att spara i Stockholm?

    • Det ärockså en åsikt. Du har nog inte fattat vad jag menar. Lyssna på ”Lyckliga Gatan” en pekorallåt men ack så sann. För många.

  2. När jag satt i FIB/Ks föreningsstyrelse gick jag ibland förbi Slussen. Visst är det trångt ibland… men enligt Pål Steigans bok ”En gång ska jorden bliva vår” har jorden nått peak-oil, så snart kommer trafiken att minska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s