Vilket härligt inlägg av näringsminster Annie Lööf (c)

Standard

Hon säger på fullt allvar att ”Pengar på banken ska inte vara en fråga om klass”. Goddag yxskaft,. Var finns denna sköna värld ?  Lööf (c) myntar ett nytt begrepp ”sparande linjen” i samklang med regeringens arbetslinjen”. Prblemet i Sverige idag enligt näringsministern är inte att folk tjänar för dåligt, ”vi har små löneskillnader” säger Lööf, nej problemet är att folk ”inte sparar”-Folk förköper sig ständigt enligt henne. Det liknar en bortgången minister som sa att man borde sätta in en årslön på banken, ”för att ha marginalerna på sin sida”. Komik vi behöver lite skratt i det här samhället. Lööf delar med sig av sin humor. Har inte näringsministern läst nyligen i massmedia hur sjuksköterskorna får nöja sig med 460 kr extra för en julhelgs jobb, medan läkaren trummar på med 25.000 kr för samma period. Och vad tjänar ett cafébiträde 12.000 ingångslön. Vad tjänar en minister i ingångslön 57.000 kr/månad ? Väljarna borde betjänas av en bättre insatt s.k Näringsminister, också i Grönköping, som vi håller på att bli.

 

www.aftonbladet.se debatt sid 6, alltså

Annonser

2 responses »

  1. Jag håller med dig Danne – Annie har kommit på nåt som andra inte tänkt på tidigare. Folk blir fattiga p g a att de inte sparar – då gäller förstås även det motsatta – mijardärerna har blivit rika för att de sparat. Så enkelt är det!

  2. Vad säger näringslivet om Lööfs förslag? Vad skulle hände om alla plötsligt satte in sin lön på banken och vägrade köpa något? Konspirerar Lööf för att Åhléns ska gå omkull? Här krävs ett ordentligt tillrättaläggande av Antonia Axelsson Johnsson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s