Jesus Alcala och burkan

Standard

I en debattartikel i www.DN.se Debatt  idag bekymrar sig Alcala om ”kvinnorns rätt att röra sig fritt”. Intressant fråga från en man. Egentligen. I mina öron skorrar frågan falskt. Den borde väl komma från kvinnor som ”tvingas bära burka”. Varför är det INTE kvinnor som ”tvingas bära burka”, som hävdar sig i massmedia ? Varför är det för det mesta män, långt från burkan/niqaben som våndas ? Frågan måste ställas. Och kräver svar. Innan jag fått det, undrar jag om inte många flera unga tjejer som känner sig kränkta i Sverige. Inte för att grannen eventuellt bär burka/niqab. Nej för att de måste åka taxi hem från skoldansen, eller från discot, därför att det finns ”farliga män” i omgivningen, som gör livet surt för vanliga svenska tjejar.

Ä r inte det ett större problem för ”tjejers rörelsefrihet ? Ett demokratiskt problem i Sverige och västländer övehuvdtaget ?  En sak som borde vara högprioriterat av skribenter som Alcala, som är juridiskt kunnig. Varför det inte tas upp i den grad som burkdebatten, är för att det är en kulturell fråga i Sverige, och västländer.

I ett land som Iran, Syrien etc är det inget problem för unga tjejer att gå ut. De behöver inte vara rädda för överfall, på hemväg från ditten och datten. Varför är kvionnor så lyckligt lottade i ”burkaländer” ? Svara på det Alcala, och alla burkadebattörer. Och vänd på kuttingen, sopa rent först i vår kulturella självgodhet.

Annonser

4 responses »

  1. Hej Dan! Ja, jag har också noterat all denna oro över burka och nikab. Jag tror det är ett lovlig och efterfrågat ämne i annonsfinansierade medier, eftersom ”vi”, Västvärlden, återfått vår cibilisatoriska uppgift, att reformera de efterblivna folken i Mellanöstern, genom att bomba dem.
    Allt detta om kvinnornas ofrihet framstår som i ett mer förklarat ljus när ”vår” sida angriper dessa länder för att befria dem.

  2. Kvinnor i Iran och Syrien, två länder där burka sällan förekommer för övrigt, går inte ut utan manligt sällskap. Därför antastas de inte.
    Kanske en modell du borde föreslå för Sverige också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s