Fredrik Reinfeldts (m) fälttåg en europeisk/global vision

Standard

Från Indien till Europa går en arbetslinje; gör folk onödiga, de behövs inte mera. Reinfeldts (m) utfall mot dagens pensionssystem är inte en isolerad dumhet från moderaterna, snarare en del i ett större projekt, kallad den onödiga människan. Gör pensionssystemet värdelöst för privata försäkringar, och bankernas profitörer. Reinfeldt (m) är ingen ondskefull person, en socialt fungerande övre medelklass, som gör det han är tillsatt att göra. Vi lever i en tid när monopliseringen galloperar fram, som ”vildhäst över prärien”. Monopol och banktruster styr världens politiker, som har lämnat över makten till trusterna, och världens storbanker. Miljö skövlas trots protester från ursprungsbefolkningen i tredje världen, som är beroende av sin skogsmiljö. Gruvor uppstår och tvingar ursprungsbefolkningen, till en annan livföring i händerna på stora gruv- och skogsbolag. Jordbruksmark försvinner för bönder i Indien, där monopolföretagen odlar/tar upp; energi/kol, istället för mat. Jordbrukarna görs onödiga, somliga tar livet av sig i brist på framtidshopp.

Steget till Rosengård och Rinkeby, Tensta, Jordbro  etc. är inte avlägset som det kan tyckas. Ungdomsarbetslösheten är ett tecken på ”Indienpolitik”  i Sverige. Privatskolorna är de stora skolkonglemeratens utsugning, av svenska skattemedel, profiten går till skatteparadisen. Fina skolor med  elever från intelligensian med studievana hemifrån för fördelar som inte kan tas igen på sikt av underklassens barn, de förra får sedan jobben genom kontakter. Arbetarungdom som inte specialiserar sig görs onödiga, som jrdbruksproletariatet i Indien, tenderar bli i galloperande urbanisering, till städerna, där konkurrensen om jobben, tvingar ned lönerna, i en nedåtgående spiral. I Sverige talas om ungdomslöner för att monopolkapital, invirad i kommunernas ruljans, inte ska behöva betala anständiga löner.

Mot den här utvecklingen står en orkeslös handfallen fackföreningsrörelse, och en arbetarrörelse, som inte fattat galoppen, och inte ser de stora perspektiven, blott dagskrav, som blir livets salt, för arbetararistokraterna, som Vanja Lundby-Lundin förre LO-ordförande, som enleverats av kapitalet, och pratar sig varm för eurodiciplin, och underkastelse, inför tredje rikets Merkel och Sarkozy, båda städerskor åt monopolkapitalet.

Grekernas kamp är vår, dragkampen om mänskligt liv står just nu turistparadiset Grekland. Det är en kamp för hela Europa, ochså vår hållning till Indien, och tredje världens folk. Vi har gemensamma intressen, att kämpa för. Frihet-Broderskap-Bröd som under franska revolutionen är ännu gällande, 2012.

Annonser

2 responses »

  1. Jämlikheten får vi inte glömma. (Liberté, egalité, fraternité var de stolta parollerna – under franska revolutionen – på vilken grund vår civilisation fortfarande står. Även om det har börjat gunga…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s