Flammans sluga Syriensyn

Standard

I veckans nummer av www.flamman.se kan du läsa en artikel om Syrien. ”Ännu mer blod flyter i Syrien”. Sedan börjar en uppräkning av grymheterna som regimen i Syrien är skyldig till. All skuld läggs på regimen ingen egentlig skugga och moral över islamisterna som drivit landet till närmast inbördeskrig. Bara den stora allmänhetens stöd har besparat Syrien från ett utvidgat krig. Stora folkliga demonstrationer för regimen har avlöst varandra i de större städerna. Inte för att Assad och regimen är Mandelapopulär snarare för att undvika kaos och uppstyckning av landet som skett med Irak. Flamman skriver lite pliktskyldig -som för att gardera sig- om påstådda islamisternas roll i mitten av artikeln, men stöder huvuddelen av artikeln på den ökände DN-skribenten Per Jönsson (som skrivit in sig i UD-hirarkin).

 

Var och en kan gå in och läsa artikeln. Min bedömning är att detta är Vänsterpartiets vacklan ånyo, inför ockupationsmakternas begär efter fler länder under sig. Ett ljus i mörkret är Stellan Hermassons artikel i www.vänsterpress.se  (medlemstidning VP)senaste nummer  där S.H vill göra upp med vänsterpartiets vacklande imperialistsyn utifrån stödet för ISAFs styrkor i Afghanistan i början av detta sekel. Vi bör inte kasta ut barnet med badvatten, utan försöka lotsa vänstern rätt ävenom det tar tid. Splittringen är ett fördärv och drabbar de längst ned med värsta tyngden.

Tillägg;Jonas Thunbergs ledare om Syrien i www.flamman.se styrker intrycket av vacklan inför stormaktspelet runt Syrien när J.T jämför Muammer Khadaffi och Saddam Husseins avrättningar med Syriens Assad. En av den stora orsaken till det folkiga stödet i Syrien för Assad-regimen är att det kan blott bli värre med en utländsk ockupation av landet, och framförallt skyddar Assadregimen landet från att bli ett religöst splittringskrig där saudiska och isrelaiska intressen spelar ut de reilgösa mot varandra, som ockupationsmakterna gjort i Irak och Libyen med katastrofala följder för folken, och länderna ifråga.

Annonser

4 responses »

  1. Är du inte alldeles för snäll när du kallar Vänsterpartiets socialimperialism för ”vacklande imperialistsyn”?

    Det kan inte vara något fel med ”splittring” mellan försvarare av imperialismen och motståndare till den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s