Hur många Eritrea går det i ett USA

Standard

Svensk media piskar upp stämningen mot Eritrea nu genom att ”ambassaden i Stockholm vill ha fest på Berns”  enligt kvällstidningarna idag. Nå vilken svensk som helst begriper att det är en minifråga jämfört med när Sverige deltar i olagliga krig mot afrikanska stater, med EUs benägna bistånd och övriga krokodilländer i Europa, som inte är sena att spela ut dubbelmoralens kort i tid och otid. Pågående vapenbyket och Sveriges deltagande i rovdjurspolitiken i Afghanistan, och hur Sveriges flyg sekonderade Natobombningarna av Libyen, är blot två exempel i närtid på dubbelmoralen. Göran Persson (s) statsminister 2001 då Bush på sommaren besökte Göteborg som värsta krigsgeneral, för att senare ladda för ockupationen av Afghanistan, och senare invasionen av Irak är tunga moraliska minusposter för oss. Mig veterligen har Eritrea inte invaderat några länder mer än fört ett ställningskrig med Etiopien om landets gräns till Etiopien. Sett i det perspektivet är Eritrea ett fredligt sinnat land, som inte vill Sverige något ont. Att det inte råder västerländsk demokrati i Eritrea är folk medvetna om, särskilt som en svensk journalist hålls fången bland andra politiska fångar, är en annan sak. Dock måste de stora frågorna stå i fokus, när väst pratar om olika sorters bojkotter, och sin egen förträfflighet.

Annonser

12 responses »

  1. Fredligt? Nja, vad jag vet är Djibouti det enda grannlandet Eritrea inte haft väpnad konflikt med. Etiopier, sudaneser och jemeniter har man skjutit på. Visserligen gränskonflikter i närområdet, men i alla fall – man får intrycket av att det långa befrielsekriget mot Etiopien gjort eritreanerna väldigt benägna att ta till våld fort. Å andra sidan är de ju småhandlare i våldsbranschen, globalt sett.

  2. Helt rätt, krigshetsandet är verkligen obehagligt, undrar om det inte var en mer nyanserad debatt i pressen i det viktorianska storbrittanien. På tal om olagliga krig i Afrika, vad gör Sverige i Somalia, enligt New York Times backar de upp en regim som förra året mest bestod av barnsoldater.

  3. Oj. Måste säga att det var länge sen, om jag ens någonsin, läst en någorlunda positive artikel om mitt land, Eritrea, i Sverige. Håller med i stort om vad du skriver. Eritrea är inte ett diktatur land som svenska median vill folk att tro. Vi är inte tvungna att betala 2 % skatt till vårt land. Vi är många som inte betalar den, inklusive mig. Men en stor del gör det för att bygga upp landet. En av de största inkomsten som Eritrea får in är från oss, vilket är en stor anledning till varför väst vill att man blockerar den. Speciellt nu när vår ekonomi har blivit starkare och Eritrea blev nummer 1 i världen i snabbast ekonomisk tillväxt 2011, med 17 %. Och det är inte på grund av funnen guld utan på grund av 20 års hårt arbete. Men det vill man inte skriva om. Och sanningen om Dawit Isaak kommer att komma fram om hur han blev sponsrad av väst och hans koppling till 1998-2000 kriget. Den här hetsjakten som vi blir utsatta för är läskig. Ungdomsföreningen som median försöker blockera är inte en ond förening. De är ungdomar som vill vara med och bygga upp landet och föra den in i en positiv framtid. De planera och deltar i olika evenemang och projekt som att plantera träd, ge stöd till barnhem, skolor och universitet, jordbruk och utveckling. Det här är något som man ska stödja och inte försöka blockera. Det mest läskigaste är när eritreanska barnen får höra att vårt folk håller på att dö av svält och av massa annat i Eritrea utav sina egna läraren. Hur ska ett barn kunna försvara sig mot något som hon/han vet inte är sant. De till och med åker hem varje sommar och ser sanningen med sina egna ögon. Jag måste säga att vi Eritreaner är en de mest starkaste och stoltaste folket i världen. Och inga orättvisor kan hindra oss från att komma ditt vill. Den här artikeln nedan säger det bäst när det kommer till Eritrea och median i väst:

    http://www.guardian.co.uk/world/2012/mar/21/eritrea-efforts-deserve-better-press

  4. It is so freshing to read some positive post about Eritrea written by one in Sweden. I skipped the ”re” cus this is the first time I’m seeing such thing. I agree with what you have written. Dubbelmoralen av Sverige, USA och andra västmakter är det ingen mått på.

  5. Finally, someone who is not manipulated by the winds of propaganda! Someone who stands for what he believes in! It is people like you that make history.
    Thank you for an objective reportage and analysis about Eritrea. This article says more about your character than about Eritrea. Sweden/in fact the world needs people like you!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s