Folkrätten är idag ett minne blott upprätta den

Standard

Idag kan man utan överdrift säga att folkrätten är satt ur spel. Den reglerar hur nationer ska behandla varandra och vad som är olagligt enligt internationell rätt. Libyen är exempel på hur folkrätten satts ur spel med humanitära anspelningar. Falska uppgifter brukar trigga brott mot folkrätten. I exJugoslavien var det falska bilder på ett s.k ”koncentrationsläger” i Screbenica där halvnakna magra män fick anspela på andra världskrigets hemskheter, som triggade igång en världsopinion mot exJugoslavien som sågs som en nagel i ögat på EU och USA nya nävrätt. Det var första gången efter andra världskriget som euoropeisk massmedia spelade etnisk rensning i händerna. exJugoslavien hade desförinnan varit skonad från etniska konflikter p.g.a landets regim hanterade motsättningarna försiktigt. Vi ska komma ihåg att det ALLTID finns etniska konflikter i länder också i Sverige, men de måste UNDERTRYCKAS, för att inte blossa upp och elda massorna mot varandra. 

Idag är exJugoslavien Serbien, grundad på etnisitet, EU har tillsammans med USA/Nato skapat splittringen. Kosovo som fråntogs Jugoslavien är idag en krutdurk där etniska strider blossar upp , enklaven  klarar sig inte utan bistånd och har knappa ekonomiska resurser, och tjänar som en landningsbana för USAs största militärbas i Europa. Det som var kalla krigets västtyska militärbaser för USA, har flyttats ned till Kosovo, och ett nytt kallt krig har inletts, med mellanösterns olja som huvudmål. Centralasien är en bricka i spelet med Afghanistan som nav i cykeln. Därifrån kan USA kontrollera Kina och Ryssland, när/om talibanerna besegras, vilket visar sig svårt. Också i Afghanistan använde USA humanitära aspekter efter 11 september 2001, USA sa sig förfölja al `Qaida  (skyldig till 11 septemberattacken ej bevisad) i Afghanistan, kriget idag strider mot folkrätten. Attacken mot Worldtrade center i Manhatten USA , var efteråt en polisiär sak, den använde istället  George W Bush som förevändning, för att invadera Afghanistan, folkrättsvidrigt. 

Idag har vi liknande situation i Libyen, USA har skaffat sig brohuvud till Afrikas rikedomar genom att ”öppna skallen” på den Afrikanska kontinenten. 

Folkrättens grundsatser är orubbade i sak, det är blott efterlevandet av desamma som brister. Vi har en folkrättsdomstol i Haag, som ställer i huvudsak afrikaner inför rätta. USAs folkrättsförbrytelser och deras lydstaters brottsliga gärningar undgår rättsprocessen, hur länge ?  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s