Merit Wager journalist agerar som drevet mot de apatiska barnen

Standard

De flyktingbarn som kommer till Sverige omkring 2000 om året påstår journalisten Merit Wager är ”ankare” vilket betyder att de förankras i Sverige, för att ta hit övriga familjen. Många flyktingbarn kommer från världens värta krigszoner, som Irak, Afghanistan, och Somalia. Jag antar att det är barn och ungdom som genom släktens försorg fått möjlighet att komma till ett fredligt land som Sverige.  Problemet som Wager förbigår är att länderna som barnen kommer ifrån inte skapar elementär trygghet för sina medborgare. Kolonialkriget i länderna ifråga är sponsrade av väst som underblåser det sekteristiska våldet. Att barn flyr till länder som Sverige, Norge, Finland som bistår krigen med vapen och manskap är märkligt men så har historien alltid sett ut. Indier finns i England trots de engelska massakrerna i Indien under 1800-talet till frigörelsen under senare delen av 1940-talet. Afghanska pojkar kommer till Sverige trots Sveriges kolonialkrig i landet osv. osv. Historien är fylld av motsättningar och diamentrala vägar för flyktingar. Vart skulle de utsatta barnen fly ? eller stanna kvar och bli kanonmat ? Att barnen i bästa fall kan få släktingar och nära anhöriga till sig kan inte vara ett minus för barnen som ”ankarteoretikern” Merti Wager hetsar med. Det är nu inte så i verkligheten ofta är barnens familj utraderad döda vilket ökar vår moraliska skyldighet, att ta hand om flyktingbarnen. 

Annonser

4 responses »

 1. Merit Wager skull jag vilja kalla kyligt objektiv, där hon exempelvis ger röst åt de förtvivlade tjänstemännen/kvinnorna ”Miggorna” på Migrationsverket.
  Samtidigt som hon påvisar det särskiljande i de nordiska ländernas politik.
  Förtjänstfullt gräver hon och jämför publicerade texter och påvisar det media väljer bort för att få en bättre story.
  ”Hetsar” ett retoriskt fulknep från KOTKA.
  Wager borde föreläsa på JMK och likartade utbildningar, hur man sammanställer information.

  Hon är en sorts WikiLeaks i miniformat, mycket viktig.

  Jag tycker Wager besitter stor trovärdighet, hon gjorde en förtjänstfull insats som Medborgarnas flyktingombudsman, en ideell kommitté grundad på initiativ av Mauricio Rojas, också en berömlig person. Kommittén skapades år 2002 och lades ner 2007 och Merit Wager blev den enda som hade uppdraget som flyktingombudsman.
  Hon står fortfarande 2012, på de skyddsbehövandes sida.

  Med erfarenhet från media under 40 år så är hon befriande uppriktig och ärlig.
  Lagar och överenskommelser skall följas.

  • Lagar och överenskommelser överträds varje dag när det gäller flyktingar och barn som utvisas Sverige har fått kritik för att inte följa Barnkonventionen det som är bäst förbarnet utan utvisar t.ex en psykiskt sjuk moder med sitt barn till en mycket oviss framtid i för dom främmande land. Exemplen är oerhört många på liknande utvisningar plus att Sverige utvisar folk till tortyr som Sverige fått internationell kritik för från rättsmyndigheter i Europa. Merit Wager tillhör samma kategori journalister/politiker som hetsar mot apatiska barn. På SDs planhalva alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s