Överklassen har ingen skam i kroppen

Standard

Nej. För vem skulle överklassen skämmas ? Det finns ingen ovan att skämmas för. Gud ? Nej icke troende. Överklassen är icke troende. Överklassen är bildad. Använder blott sitt klassförakt i penningsyfte, för att skriva August Strindberg. Ågust som själv skrev sig till klass vet hut det går till. Från underklass från medelklass gifte han sig till von och tog striden, som klassbeteènde tarvar. Striden var inte så mycket relationen med Siri det handlade mera om klassstrid, August Strindberg kikade in i överklassens manèr, och blev hatisk -inte så mycket mot Siri-  som mot överklassens manèr gisssar jag. Det pratas inte om sådant, ity det är inte fint, det ger inga AKADEMISKA poäng.  Själv lade Strindberg ut sitt sexualliv till allmän beskådan, ty han lärde sig snabbt hur pengar skapas genom nyfikenheten. Sexualliv i artonhundratalets slut var starkt påverkad av den anglofila sexualmoralen som sa händerna på täcket. Allt i Elisabethiansk hyckelanda.

Ännu idag skapas rubriker på grund av återhållsamheten bland underklassen att tala sexualmoral ty sex är något privat som blott ska nyttjas privat. Överklassen däremot kan gå med rumpan bar, utan ”shame of you”, snarare är det pikant för överklassen, då underklassen skäms å överklassens vägnar för att tala Strindbergskt. Underklassen känner sig alltid skyldig, beredd att hamna ännu längre ned och bli utan bröd. Moral är m.a.o en klassfråga.

Jan Myrdal skriver om sexualmoral i senaste Fib-kulturfront, om en moral som i forna Östtyskland fungerade självklart rättframt. Kvinnans orgasmer var klassfråga i forna Östtyskland, inte hyckel och gyckel som hos oss, där porrindustrin äger frågan, förutom några små undantag  i frågespalter, etc. 

Annonser

3 responses »

 1. Kom att tänka på en sång:

  ”Kom säg mej nå’t om skökorna som alla trampar ner,
  Men som bara tar betalt för vad dom ger.
  Och vad tycks om moralisterna som skräpper med sin dygd,
  Och själva lägger sej för ställning och manèr?
  Skall slinkan gå med näsan I backen I sin skam?
  Det finns ju värre slampor än hon känner till.
  Ja, en förfinad socitetsmadame är ett kostsamt värmekrus
  För hon förväntar sej ett drönarliv I lyx.
  Och när glöden har falnat, och basarerna tar vid,
  Får försörjarn gå till horan för en kyss.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s