USA och Israel förbereder ett storkrig, monopolkapitalet hungrar efter profit ?

Standard

Det måste finnas en bortre agenda i  provokationerna och propagandan mot Syrien, som bedrivs med en idiots maniskhet i Sveriges Radio P1.

När USA invaderade Irak försegicks det av en ihärdig propaganda i radio och tidningar, Irak innehade massförstörelsevapen sa USA i sin propaganda och band upp länder för sin mission. Sverige höll sig tack och lov utanför kriget men inte mer än att George W Bush behandlades med silkesvantar av regeringen Göran Persson (s) efter (Irak) invasionen, 2003.

Idag hetsar Israel och USA mot Iran och många tror att USA genom sin bulvan i mellanöstern -Israel-förbereder en attack mot Iran genom en Israelisk attack. Propagandan mot Syrien som är ensidigt riktad mot regeringen Assad, utan att terroristerna i Syrien nämns vid namn, hotar Syriens existens.

Varför det här spektaklet pågår kan vara att inringningen av Kina, är ett framtidscenario för att slå/skada Kina, i jakten på världsherravälde, eller att behålla sin positionen som USA är beroende av ekonomiskt, och militärt; att hålla sin militär och militärindustri på gott humör. Med tanke på det ekonomiska kaos som råder i USA efter diverse banker och försäkringsbolag fått slå igen, och den svindelekonomi som satt massor med folk i arbetslöshet i USA och i Europa, är ett framtida krigsscenario inte orealistiskt, snarare rymmer scenariot  monopolkapitalismens  inre behov av ständig tillväxt med krig, som det yttersta medlet. Första världskriget hejades fram av villiga politruker inom socialistpartierna och den europeiska högern, med samma ihärdighet som sker idag från samma håll. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s