Gayikoner förlöjligar homosexuellas rättigheter skapar egna stereotyper

Standard

Nu har Whitny Houstone den döde sångerska från USA utsetts som gayikon i USA. Av en begränsad skara människor kan man förmoda. För de vanliga homosexuella männen har ingen talan när nöjesindustrin pushar på en sådan här utnämning. Man kan förmoda tt det ligger pengar bakom och att nöjesindustrin profiterar på sångerskan och att vissa homosexuella är insyltade i kommersialiseringen av gay-rörelsen. Gay-rörelsen hemma i Sverige såväl USA är hårt kommersialiserad, eftersom det finns en penningstark grupp människor i gayrörelsen. Vad som händer mentalt med en sådan utnämning är att gay-rörelsen blir skyldig till egna stereotyper, som den seriösa gay-rörelsen förmodas vara motståndare till i sin strävan efter lika behandling av människosläktet.

Annonser

3 responses »

  1. Vissa vill gör homosexualitet till nån pervers subkultur, precis som de vidriga subkulturer som man försöker göra till kvinnlighet eller manlighet. Var ahomosexuell är ingen subkultur, precis som det inte är en subkultur att vara kvinna eller man!

    • subkulturer runt homosexuella finns visst Tom of Finland kan väl inte sägas vara folkkultur, neh en subbkultur ?

      • Subkulturer finns, javisst. Men är det samma som att säga sig företräda homosexuella och säga att vi minsann har Whitney Houston som ikon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s