Ser illa ut för Syriens president al Assad

Standard

Efter att försvarsministern i Syrien mördats i en terrroattack, ser ställningen för regeringen Assad illa ut. Därför att försvarsministerposten är viktig och central i en regering. När en försvarsminister blir dödad har fienden nyckel till det innersta. Det är som när den hungriga har nyckeln till köket. En försvarsminister i ett inbördeskrig är särskilt hårt bevakad av de egna och smyger fram. Varför terroristerna kunde döda honom vet jag ej men inte kan det ha varit fel på hans bevakning -det är inte troligt- snarare blev han förrådd som i en grekisk tragedi. Vad vi nu får se är ett sönderfallande Syrien där delar frigörs från centralmakten, som förmodligen kommer backa in i det ödesdigra inmålade hörnet. Inbördeskriget kommer accelerera i en allt blodigare fight där tusentals civila hamnar i skottlinjen eller dödas av båda sidorna. Eftersom terroristerna har stöd utifrån med tunga vapen (terroristerna ljuger att de inte har det) kommer trycket mot regeringen öka dag för dag. Offentliga media i väst skylla allt på den ”blodiga Assadregeringen” osv. Terroristerna blandas med al `Qaida-anhang nu i allt större grad gissar jag då dom som hyenor dras till den söndervittrande regeringen. Avhoppare som vädrar det egna blodet kommer att göra avhopp till terroristerna där de väntar på nåden, att kunna få en försörjning i ett trasigt land, som under mycket lång tid kommer att stå under eld från olika sidor. Utlandet har sagt sig inte vilja invadera landet som i Libyen, Irak, exJugoslavien etc. Taktiken är istället att förse terroristerna med välbehövliga tunga vapen, som skjuter sönder militärens pansar.

Annonser

2 responses »

  1. Jag blev också nerstämd efter det fruktansvärda attentatet som bejublades av Väst. Men under dagen piggnade jag till av andra nyheter. Och till sist mest av analysen i 8dagar.blogspot.se.

    • Jag är rädd att jag har rätt att Al-Assads veckor är räknade. det ser ut så när högkvarteret inte kan hindra terroristers intrång, eller sina egna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s