Nya s-kvinnan Magdalena Andersson i Dagens Industri intervju svar som vilken bracka som helst

Standard

Läste idag på snabbtåget från Malmö en intervju med den omtalade ”nya s-kvinnan” Magdalena Andersson. Det som slår läsaren är svaren helt igenom egenkära och upptagna av s-kvinnans egna önskningar och behov. Inte ett uns av solidaritet eller annat tänkande som skulle kunna leda framåt för den svenska arbetarklassen om man nu ska använda ett uttryck som media skyr. Hon älskar ostar från Schweiz. Om hon får 10 miljoner kronor lägger hon pengarna på sig själv, betala huslån och köpa statspapper för resten som blir över. På frågan om vilket uttryck hon använder mest svarar hon forskning visar att…..Ja istället för att lite klurigt vända på frågan och svara solidaritet används inte längre, kunde hon ju vinna en poäng, men inte. 

Vidare; jag ljuger ofta för mig själv att jag ska fixa trädgården på måndag . På frågan om vilken varit hennes största kris svarar hon ;när pappa dog. Allt denna kvinna som ska vara en s-ideolog i s-toppen, utgår från hennes smala privata horizont, inga svar som kan vidga en horizont, och trösta presumtiva s-väljare med lite budskap, om bättre framtid. 

Ja, det är inte konstigt att Socialdemokratin har kris. Det finns ingen reformism kvar i detta s.k arbetarparti och svaren blir det efter. En bracklghet utan like. Sedan försvinner topparna till näringslivet där dom kan sko sig ytterligare, efter en kortare och kortare politisk s-karriär. 

Annonser

2 responses »

  1. Här drar jag till med ett av mina favorit Marx citat som jag fick av Björn. Som handlar om problemet med bonusgubbar i bolag, men som jag menar har mycket vidare implikationer:

    På basen av den kapitalistiska produktionen utvecklas i aktieföretagen en ny svindel med förvaltningslönen, genom att vid sidan och över den verklige direktören uppträder ett antal direktioner och bolagsstyrelser, vilket i själva verket använder förvaltning och uppsikt som en förevändning att utplundra aktieägarna och berika sig själva.

    Detta sker inte alls enbart inom aktiebolagen som Marx observerade, jag ser det i kooperationen, i hjälporganisationer, i politiska partier, fackföreningar och så kallade folkrörelser. Svindeln med förvaltningslönen har slagit sönder snart när varenda organisation som en gång stått för något gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s