Trafikverket och SJ AB strömavbrottet i Märsta återkommande hindrar stressade pendlare att komma till jobbet och flygresenärert till Arlanda hamnar i panikläge

Standard

Strömavbrotten i Märsta i något ställverk däromkring, ställer till väldiga problem för resenärerna, såväl på regionaltågen som pendeltågen, plus fjärrtågen från och till Falun,Mora och Sundsvall, samt nattåget från Övre Norrland. Felet är av den art att det återkommer.Varför felet återkommer är en fråga som tågpersonalen ställer, liksom resenärerna som rasar över stillastående tåg.Förmodligen är felet så allvarligt att Trafikverket inte tar sig tid att göra något åt huvudproblemet, utan litar att det dom gör tillfälligt, ska hålla några veckor.Vilket det gör till nästa gång, som nu idag på morgonen, radio p1 rapporterar om återkommande strömavbrott i Märsta.Eftersom jag jobbar på tåg och varit med om samma i början av juni -tror jag det var senast-, vet jag vilket helvete det blir för resenärerna, som ska till jobbet, eller flyga utomlands, och sitter (i det senare fallet)fast utanför Uppsala, i något fjärrtå. Ity avbrott av denna kaliber skapar tågkö in till Uppsala.Flera tåg står efter varandra och vill in och lämna av resande i Uppsala, där de kan ta buss till Arlanda, eller taxi i brådskande fall.Andra ska till jobbet som de från Sala.Ja, och så alla studenter som har tid at passa i Uppsala.

Det är är en stor skandal att Trafikverket inte löser huvudproblemet med ströförsörjningen, om det är Vattenfall som inte kan försörja Trafikverket, är det ändå Trafikverket som ansvarar gentemot, SJ AB. SJ får naturligtvis ta den hårdaste smällen då SJ ansvar sist och slutligen inför resande.Resande som rasar över ”SJs inkompetens”.Vad SJ kan göra för att få Trafikverket att fatta bättre beslut i långbänken, med problemet i Märsta, vet jag inte, men att det behövs något snarast är ställd útom all.Trafikverket skäms på er, er profit är inte viktigare än resenärernas, väl och ve.

Annonser

5 responses »

  1. Jag åker till Uppsala från Stockholm ganska ofta men jag är inte dagspendlare. I början av juni skulle jag tillbaks till Stockholm med tåget (har ingen bil och åker alltid tåg inom Sverige). Till min förvåning var det ett stort strömavbrott som slog ut hela tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm. Om det är någon gång på året som belastningen på elnätet är lågt så är det väl i juni. Idag skulle jag åter till Uppsala, och samma problem igen. Läste din blogg och fick nu förklaringen, den som man naturligtvis inte får av Trafikverket. Ersätt räknenissarna med duktiga tekniker och ge dessa en driftsbudget.

    • Ja, det är ju för bedrövligt. Sverige är inget u-land. Och inget krigsdrabbat, som Irak och nu Syrien. Det finns väl en regering som har högsta ansvaret och en särskild minister där. Media borde väl gräva fram de ansvariga och inte låtsas som det regnar, dvs att det är naturen som ingen rår över. Åska, storm, översvämning etc.

    • Ja idag igen problem i Märsta kontaktledningsbrott.Trafikverket glesar ut tillfällen för koll av kontaktledningarna spara pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s