Jens Stoltenberg med kontoret på fickan

Standard

Som när folk trycker på stoppur skickar Jens Stolentberg Norges statsminister, ett meddelande till militären/politikerna  att Libyen ska bombas då det begav sig för ett år sedan när Libyenkoalitionen/Nato inklusive Sverige deltog, i krigsbrottet mot Libyens folk.Enligt norsk lag ska sådana beslut tas i parlamentet men det sket Stoltenberg Natos generaler skulle hållas i gott mod.Det var viktigare än den norska demokratin.Man frågar sig vad det norska parlamentet är bra för, när inte ens stora övergripande krigsinsatser sätts under demokratisk kontroll ????

Annonser

4 responses »

  1. Jo, han prisas av många för sitt ställningstagande för norsk demokrati efter Utöya och sina medkännande tal med offrens anhöriga. Med rätta. Men det finns denna dubbelhet, som du tar upp, men inga i media, vad jag har sett. Efter Breiviks attentat och massmord fortsatte norskt flyg att bomba i Libyen. Såg en uppgift att räknat efter antal plan fällde Norge flest bomber.

  2. Och när Mikael Wiehe var inbjuden på ett-årsdagen av Utöya-massakern satt hr Stoltenberg och myste i publiken. Kanske borde Wiehe tackat nej…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s