”Bokslut Reinfeldt” en ohygglig uppgörelse

Standard

”Bokslut Reinfeldt” är en intressant och ohygglig bok som väcker många känslor. Mest känslor faktiskt mot att ett partis ledargarn kan väva en sådan lögnhistoria och berättelse, som Reinfeldt (m) och hans trollkarl Slingman (m) och Borg (m) har lyckats med. De säger en sak och menar en annan. Som att dom älskar kollektivavtalet när dom underminerar kollektivavtalet och inte blott det, de underminerar facklig anslutning överhuvudtaget genom att fördyra medlemsskapet och höja a-kasseavgiften med 500 procent för de sämst avlönade t.ex deltidsanställda inom Handels etc.

Till ljugfaktorn hör att ersättningen i a-kassan har sänkts och det är dessutom svårare att få del av a-kassan. För en deltidsanställd kan lögnernas politik innebära att människan efter 300 dagars a-kassa-ersättning, tvingas jobba till pris under a-kassa- ersättningen under 9000 kr /mån. Att det innebär att pressa ned lönerna i Sverige, och skapa en undersjö av lågavlönade vilket är alliansens tack till arbetsköparna i Sverige. Modellen finns i de anglosaxiska länderna och USA där anställda tvingas ha två-tre jobb för att klara en hyfsad levnad.

Den här boken borde vara obligatorisk på arbetsplatserna, den borde bli fackets lilla ”bibel”. Att svenska journalister inte ställt, eller ställer Reinfeldt (m) och hans gäng inför sanningskriterier som denna bok serverar är en stor skandal. Läs boken den är välskriven med rakt språk.

Författarna Christer Persson, Stefan Carlen, och Daniel Suhonen, behöver en stor eloge för sina avslöjanden.

Annonser

One response »

  1. Håller med om Bokslut R – en skrämmande läsning. Borde särskilt läsas av högersossar som nu gör(fortsätter göra) om partiets ideologi till en affärsidé! T ex Löfvén borde läsa den, men han är väl tyvärr ej påverkbar, har bestämt sig för högelinjen,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s