EU tilldelas fredspriset norska nobelkommittèn vän med folkfientligheten

Standard

Jag tror inte mina ögon först. Tänker att det är en manipulering av nättidningen. Men icke norska nobelkommittèn har skämt ut sig genom att utse EU, som ”fredspristagare”. Hur man nu kan utse en organisation som är juridsk person. EU är ju i lågfrekvent upplösningsfas, länder faller samman inför våra ögon. Grekland, Spanien, Portugal, Irland etc är länder som håller på att falla samman ekonomiskt, för att EUs centralism inte ryms i nationella projekt. Effekten kring EU är som att tränga ned en fot i för små skor,  foten skavs, och skinnet upplöses. EU förklarar krig mot medborgarna i medlemsländerna som har euron som valuta, och vars banker spekulerat bort offantliga summor i svarta hål, hål som medborgarna i krisländerna tvingas täta  med sina löner, och pesnioner, och jobb som försvinner i svarta hål. Norska nobelkommittèn visar igen att den är dräng åt kapitalet, ochvän med  folkfientligheten. ”Fyffan”som August Strindberg skriver. ”Fyffan” 

Annonser

5 responses »

  1. Internationella valutafonden (IMF) har möte i Japan och Sveriges finansminister Anders Borg kommenterade Greklands ev. utträde ur eurosamarbetet: Ja, Grekland skulle kunna devalvera på egen hand och på sikt förbättra sin ekonomi utanför euron. Men det finns flera hinder på vägen dit, lät han förstå. Av komplicerad förhandligsteknisk karaktär. EU har makten och kan trycka tillbaka Grekland ännu mer i stagnation och kaos.
    Jag fick känslan av att det bara är en tidsfråga innan Grekland lämnar euron och återinför drachmen -om man skall gå på vad Borg sa. Men han kanske bara talade i vädret?
    Vi får se!

  2. Största hotet emot freden i Europa idag är EU, det kan man ana varje gång man ögnar igenom en dagstidning. Även om man kollar i en svensk sådan som ändå har som främsta uppgift att hålla svensken i mörkret om omvärlden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s