Dagens anti Nordkoreainlägg från anonym ”journalist” i Sveriges Radios p1

Standard

Nordkorea beskrivs som det isolerade och främlingsfientliga landet. Ändå sitter journalisten som i radio p1 berätta om eländet i Nordkorea, och äter med nordkoreaner i huvudstaden Pyong Yang. Journalistens stora problem är värdens gästfrihet med mat. Lite hycklande kanske. Som att landet är så isolerat. Eftersom journalisten faktiskt sitter och äter med en generös värd, skorrar det lite. Det här med ”regimens grymhet”. Det som är  mest anmärkningsvärt är att Sveriges radio p1 låter ett programinslag nå lyssnarna med slutkommentaren att journalisten är anonym. Vilket får mig att tro att inslaget ingår i dessinforamtions kampanjen mot Nordkorea som pågår jämt, och då får man ställa frågan, vem som egentligen vill vara isolerad.

Annonser

3 responses »

  1. Jo, jo. Nordkorea för en självständig politik i enlighet med vissa principer. Egentligen tror jag man kan säga att de verkligen följer FN-stadgan till skillnad från många andra stater. När det gäller våldsförbudet § 2.4, vilken är bortplockad om man försöker ladda ned stadgan från nätet, så är att märka att det formellt fortfarande råder s.k. stilleståndsavtal mellan Nord- och Sydkorea sedan 27 juli 1953.
    Idag satsar ju ”väst” alltmer på s.k. humanitära interventioner med ”fredsbomber” och r2p (responsibility to protect) med markinvasioner. Se t.ex. f.d. Jugoslavien och Libyen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s