Vänsterpartiet behöver en ”yttre fiende” för sin snåla mittenpolitik SD är lämpligt offer

Standard

Det tycks inte finnas  någon bortre gräns för Vänsterparties SD-fixering . Man kan tro att det uppstått en form av hatkärlek till SD. Att partiet mörkar sin snåla mittenpolitik (4 miljarder under alliansens ”överbudget”)  med att svärta ned Jönssonligan. Kan det vara därför tänkande partiarbetare använder så mycken energi, att göra SD populärt bland missnöjesväljarna ?

Annonser

2 responses »

  1. Man kan ju undra vilken strategi V har fram till valet 2014? För närvarande har dom tydligen valt att vara ett något ljusrödare alternativ till det allt blåare SAP; genom ett antal I ORD kritiska inlägg till regeringens & SAP:s politik. Men i vissa avgörande frågor finns nästan ingen kritik alls, var står V exempelvis i Syrienfrågan?,Ingen kritik alls vad man hittills sett.,Förbereder man sig åter för ett ”passivt” stöd till ett beslut från regeringen & SAP om svensk insats i ett kommande NATO-ingripande i Syrien? Men bakom V:s hela strategi i dag ligger uppenbarligen en stark strävan att med nästan alla medel försöka ingå i en eventuell kommande SAP-regering efter valet 2014. Och denna strategi har V TROTS att SAP klart och tydligt markerat avstånd från V. För att V ska kunna bli godkänt som regeringspartner efter valet 2014 så måste det alltså ske en ytterligare kraftig högervridning av V och anpassning till en från SAP utformad alliansinriktad politik. Dvs.var V står i regeringsfrågan kan man ju undra!.Är man inom V medvetna om den situation som troligen uppstår efter valet, att man står utanför regeringen och dessutom inte längre över huvud taget behövs som stöd till en starkt högerinriktad SAP-regering. Så att kunna förstå V:s uppträdande och strategival idag december 2012 så måste man hela tiden vara medveten om denna successiva och smygande högeranpassning av Vänsterpartiets politik. Det är nu bråttom och angeläget för medvetna krafter inom V att ingripa och åter göra V till ett verkligt alternativ för en seriös vänsterrörelse där kopplingen till SAP definitivt är bruten. Med sin nya högerpolitik kommer SAP inte längre att ta någon som helst hänsyn till V. Är man inom V verkligen beredd på denna historiskt nya situation?

    • Tack för ditt konkreta inlägg. Det finns för mycket fel inom Vänsterpartiet. Ingen skolning och partiet är ju socialliberalt parti. Lätt att glömma det. V är inge alternativ för det är statsunderstött och ledargarnityren med sina statsunderstödda inkomster.De biter inte den hand som föder dem. Att dom ger ”25 ooo kr i månaden till partiet ändrar inget. Partiet är inte medlemsberoende kan göra vad som helst mot medlemmarna. Titta på skräckexemplet Lars Ohly som beter sig svinaktigt för att sitta kvar i riksdagen och peta en sådan som Bengt Berg från kulturutskottet. Han går bröstgänges. Ett pamp-parti är Vänsterpartiet. Tyvärr gör inte partisekretaren något väsen av sig. Det är enbra analytiker annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s