Indierna disponerade för hjärtsjukdomar och diabetes

Standard

Lyssnade på radioprogram om indierna. I Indien. De är disponerade för hjärtsjukdomar långt ned i åldern. Redan vid 45 år börjar indiska män lida av hjärtproblem, i större utsträckning än övrigt folk i världen. Varför är forskarna inte ense om dock har man tankar om genetisk disponebelitet. Omkring 60 miljoner indier lider av diabetes därtill. Varför vet forskarna inte med bestämdhet dock verkar det handla om kost, ingen motion, och lätthet för fettbildning, det senare runt midjan. I Indien finns ingen motionstradition som saknas i många länderdär medelklassen börjat med nya matvanor, mindre vegetariskt, och mera kött och fett. Lyssna i radio p1 på nätet vidare, om du är intresserad.

Annonser

»

  1. Vi är ju inte hos oss överens om vad som är nyttig kost. Är fett bra om man är diabetiker? Bör man undvika kolhydrater för ett syndare liv? Kolesterol reglerar sig själv till rätt nivå i kroppen, eller skall varje människa äta kolesterolsänkare?
    Skall skolbarnen äta lättmargarin eller smör? Nyckelhålsmärkt ? Varför frågar vi inte vad man lägger i ”nyckelhålet” som gör det nyttigt, och vad är grundråvaran i margarin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s