USA vill inte göra något åt dödsskjutningarna

Standard

President Barak Obama och USAs vapenlobby är skyldiga att 2.600människor varje månad skjuts ihjäl i USA. Det som hände i lördags i en skola i Newton, några mil norr om New York, är alltså bara en del i en månads dödsskjutningar, med legala vapen i USA. Det är en gammal rättighet i USA att ha skarpladdade vapen hemma. Baraks Obamas tårar hjälper alltså inte, efter dådet i lördags då 20 småbarn, och 8 vuxna sköts ihjäl, i en skola norr om New York. Vapenlobbyn i USA har mäktiga intressen att skydda, och mäktiga män bakom stödet till vapenlobbyn.

Annonser

4 responses »

  1. Det kan vara politiskt självmord för en politiker i USA att börja begränsa vapenlagarna… Så långt har det nog gått i USA. En kultur som vilar på utrotning av ursprungsbefolkningen och ofta – i egenskap av världspolis – för samma policy mot andra självständiga nationer i FN. Fullvärdigt medlemskap i FN hos den angripna staten spelar tyvärr ingen roll i sammanhanget. Maktlobbyn måste få bestämma – i den heliga profitens namn.

  2. ”vi är ett våldsamt land, och så länge som vår regering är gisslan hos en utsugande härskarklass som utnyttjar sitt folk likt halvslavar eller billig arbetskraft för att berika sig själva, och sina ungdomar till kanonföda för att försvara den härskande elitens intressen, så länge kommer vi att förbli ett våldsamt land.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s